Lite H&M shopping!

Jo jag råkade halka in på HM tillsammans med Kr i söndags efter en lägenhetsvisning. Hittade då dessa:





Brunt bälte i läder som passar fint till lite mer utsvängda klänningar och toppar. Pris: 200:-






Svart utsvängd klänning med fejkläder upptill och kort dragkedja på ryggen. Pris: 249:-



/Linnea


Mästerkocken i köket!

Jag och S fick hem en MASSA kött från hans föräldrar, ca 6 kg köttfärs, ca 3 kg lövbiff och ca 2 kg lammfärs.
Så det har experimenterats en hel del i köket den senaste veckan :)
Först lagade vi lammfärsbiffar fyllda med fetaost.






Antal portioner: 4

Ingredienser:

400 g lammfärs
1 1 ägg
2 2 vitlöksklyftor
1/2 1/2 dl finhackad timjan (1 msk torkad)
salt
peppar
100 100 g fetaost
Till servering:
klyftpotatis
tomatsås


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150°. Blanda samman lammfärs, ägg och timjan. Pressa ner vitlöken. Krydda färsen med salt och nymalen svartpeppar.

2. Skär fetaosten i sockerbitsstora bitar. Rulla färsen till 8 stora bollar. Tryck fast en bit ost i varje boll och forma dem till runda och fina biffar.

3. Grilla biffarna 4-6 minuter per sida på träkolsgrill eller stek biffarna ljust bruna runt om i smör i stekpanna.
Ställ hela stekpannan (om skaftet tillåter) i ugnen och låt bullarna steka klart i 10 minuter. Servera med klyftpotatis och tomatsås.


______________________________________________________________


Sedan var det dags att testa Sjömansbiff. Jag tror att S ville prova denna maträtt främst för att öl ingår i receptet.





Antal portioner: 4

Ingredienser:

500 g nötkött av innanlår
5 medelstora gula lökar
2 msk smör
2 tsk salt
vitpeppar ur kvarn
3 dl köttbuljong
15 medelstora potatisar
2 morötter
1 33cl-flaska öl
2 lagerblad
persilja


Gör så här:

1. Skala, skiva och stek löken långsamt i smöret. Vispa ur pannan med lite vatten, spara skyn.
Banka ut köttet i mycket tunna skivor och bryn dem, några få i taget, salta och peppra när de fått lite färg.
Skär det stekta köttet i breda strimlor. Vispa ur pannan med buljongen och spara.

2. Skala och skiva potatisen och morötterna och varva det med köttet i en stekgryta, potatis underst och överst, och salta och peppra mellan lagren.
Slå över buljong och öl och lägg i lagerbladen.

3. Koka grytan under lock i ugnen på 200° i ca 45 minuter eller tills potatisen och moroten är genomkokta.
Strö rikligt med hackad persilja över och servera direkt ur grytan.


Smaklig måltid! :)


/Linnea

Nya boots!

Senaste tillskotten på skohyllan. Inköpta från min favoritskoaffär Scorett :)




Tänkte börja använda dessa boots när all snö försvunnit.





Dessa skor har jag använt varje dag sen jag köpte dem. Bekväma och fina till svarta byxor. Funkar bra att ha på jobbet också.


/Linnea


RSS 2.0